FRIS Onderzoeksportaal grote winnaar Agoria e-Gov Awards 2018

Het FRIS onderzoeksportaal won met glans de vijftiende editie van de Agoria e-Gov Awards. We wonnen zowel in de categorie "Open data" als "Beste project". Lees meer...

No front page content has been created yet.

FRIS Onderzoeksportaal

Touching process

 

Uw venster op onderzoek in Vlaanderen

Vlaanderen vormt een rijke bron aan expertise. Jaarlijks lopen er ongeveer 3.000 onderzoeksprojecten en zien meer dan 30.000 wetenschappelijke publicaties het licht. Het FRIS Onderzoeksportaal biedt u een unieke kijk op het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. Het portaal vormt bron van inspiratie voor rapportering, analyses en statistieken. Op die manier kunnen we de beleidsvorming verbeteren en beter inspelen op trends in de maatschappij.

Daarbovenop streeft FRIS ernaar om onderzoekers dichter bij elkaar te brengen, interdisciplinair onderzoek te stimuleren, networking tussen onderzoekers mogelijk te maken en experten helpen vinden in bepaalde disciplines.

Dankzij een directe integratie met de systemen van de wetenschappelijke instellingen kan FRIS u de meest recente gegevens aanbieden. Een wijziging in de databank van een onderzoekscentrum, wordt onmiddellijk doorgevoerd op het portaal. We zijn trots dat alle informatie over onderzoekers, onderzoeksgroepen, publiek gefinancierde projecten én alle publicaties vanaf 2008, toegankelijk is voor iedereen.

Het FRIS Onderzoeksportaal biedt een groot aantal nieuwe functies en wijzigingen, waaronder een nieuwe zoekfunctionaliteit die gebruikt kan  worden op elke pagina op onze website, en een expertfinder waar u door een lijst met classificaties kunt bladeren om een expert in uw domein te vinden.  Voor een uitgebreid overzicht van onze nieuwe zoekfunctionaliteit tot nu toe, kunt u de zoekvereisten bekijken.

Hoe vernieuwend is mijn doctoraatsaanvraag bij een specifieke financierder?

Funding

Wil u een proposal schrijven rond bepaald onderzoek en wil u graag een beurs aanvragen bij het FWO? Wil u zicht krijgen op wat ze reeds financierden in het verleden en of uw proposal vernieuwend is? Bekijk hier hoe FRIS u kan helpen.

Onderzoeker in de kijker

Niki Tagg

Nikki Tagg is natuurwetenschapper bij het Centrum voor Onderzoek en Behoud (CRC) van de Antwerp Zoo Society. Ze verbleef vele jaren in de tropische bossen van Centraal-Afrika, waar ze de ecologie van chimpansees en gorilla's bestudeerde. In het CRC coördineert ze onderzoek naar de mechanismen van coëxistentie van mensapen en mensen in niet-beschermde bossen in Kameroen, waar de jacht een ernstige bedreiging vormt voor de persistentie van populaties van grote zoogdieren. Een recente focus ligt op de effecten van zoogdierverlies op het functioneren van het ecosysteem en de bredere implicaties voor mensen. Nikki beheert ook het in-situ instandhoudingsproject van het CRC, Projet Grands Singes, dat samenwerkt met natuurbeschermingsorganisaties en andere belanghebbenden om de bushmeat-jacht te verminderen, de jacht op beschermde soorten stop te zetten en het levensonderhoud van plattelandsbewoners te verbeteren. Bekijk de projecten en publicaties van Nikki op het FRIS-portaal en meer informatie over haar onderzoek, conservering en gemeenschapswerk op www.zooscience.be .

Hoe kan ik een expert vinden voor mijn artikel of interview?

Expert

Via de  expertfinder kunt u experten (onderzoekers of onderzoekseenheden) traceren via de boomstructuur van de wetenschappelijke disciplines in Vlaanderen.

Open data

Open data

De Vlaamse overheid is al lang een voortrekker inzake Open Data en maakt met FRIS nu ook gegevens van het wetenschappelijk onderzoek voor iedereen toegankelijk. Met het vrij beschikbaar stellen van deze data kiezen we resoluut voor transparantie en kunnen ondernemingen economische meerwaarde realiseren. Vanaf nu kan dus ook iedereen vrij aan de slag met de data over het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. De ‘open data’ zijn beschikbaar via het FRIS Onderzoeksportaal en via open API's. Interesse? Neem gerust contact via ons contactformulier.