< Terug naar vorige pagina

Project

Kwaliteitsontwikkeling in het deeltijds kunstonderwijs: ontwikkeling van onderbouwde ondersteunende instrumenten (DEELTIJDS KUNSTOND)

Kwaliteit in kunstonderwijs. Onderzoek naar onderwijskwaliteit in het deeltijds kunstonderwijs.

Deze studie wil een duidelijk zicht krijgen op de manieren waarop academies hun kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitszorg vandaag vormgeven. De eerste uitdaging is daarom een goed zicht te krijgen op de bestaande kwaliteitsbevorderende instrumenten die al in omloop zijn en trajecten die al plaats vinden in het deeltijds kunstonderwijs. Vervolgens gaan we na hoe het bestaande Referentiekader Onderwijskwaliteit (OK) specifieker doorvertaald kan worden naar de context van het deeltijds kunstonderwijs. We nemen het OK dus als uitgangspunt en zoeken via doorvertalingen naar manieren om het dichter bij de praktijk van academies en leraren te krijgen. We gaan ook na welke gepaste, ondersteunende en direct inzetbare werkinstrumenten en modeltrajecten de kwaliteitsontwikkeling op academies kunnen faciliteren. Dit veronderstelt een participatief en co-creatief proces waarbij nauw wordt samengewerkt met verschillende types stakeholders.

De studie bestaat uit een literatuurstudie, interviews en een uitgebreid designonderzoek met stakeholders van het deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen.

Datum:1 apr 2022 →  31 mrt 2023
Trefwoorden:thema_onderwijsenll
Disciplines:Onderwijscurriculum niet elders geclassificeerd