< Terug naar vorige pagina

Project

Waarde en betekenis van civiel sociaal-cultureel actorschap voor de samenleving (SOCIUS)

Waarde en betekenis van civiel sociaal-cultureel actorschap voor de samenleving

De centrale onderzoeksvraag van deze studie is: wat is de actueel door de markt, overheid en middenveld (buiten het sociaal-cultureel werk zelf) toegewezen maatschappelijke waarde van het civiel sociaal-cultureel actorschap in Vlaanderen?

Deze algemene onderzoeksvraag delen we in in een aantal concretere subvragen. (1) Wat is een functioneel waardenkader voor het civiel sociaal-cultureel actorschap? (2) Welke soort relaties herkennen we voor de waardering van het civiel sociaal-cultureel actorschap door middenveldspelers, marktspelers, en overheidsspelers? (3) Welke waarden worden aan het civiel sociaal-cultureel actorschap toegewezen door marktspelers, overheidsinstanties en middenveldorganisaties die zelf buiten het sociaal-culturele veld staan?

We gebruiken de surveymethodiek om inzicht te krijgen in de (soorten) relaties die de sociaal-culturele organisaties reeds hebben met instanties buiten het sociaal-culturele veld (d.i. markt, overheid en andere middenveldorganisaties). Vervolgens vindt een reeks van semi-gestructureerde individuele of collectieve gesprekken plaats.

Datum:1 okt 2021 →  31 mrt 2023
Trefwoorden:thema_armoedeenmi, middenveld, thema_middenveldandsd
Disciplines:Volwassenenonderwijs