< Terug naar vorige pagina

Project

Innovatieve aanpak voor het uitvoeren van houdbaarheids- en microbiële stabiliteitstesten in de voedingsindustrie en aanverwanten sectoren (I-Challenge) (I-Challenge)

Dit project werkt verder op kennis van een vorig Advanced IOF project (beeindigd in september 2021). Het doel van dit project is het leveren van een ‘proof of concept’ om investeerders te kunnen overtuigen  voor het opzetten van een spinoff of het uitlicentiëren naar een internationaal service provider die producten zal vermarkten die gericht zijn op het faciliteren van het uitvoeren van microbiële houdbaarheids- en stabiliteitstesten in voedingsbedrijven en aanverwante sectoren. Deze producten zullen proces- en productinnovatie stimuleren omdat het de bedrijven zal toelaten houdbaarheids- en stabiliteitstesten uit te voeren aan een sterk gereduceerde kostprijs, nl. ongeveer 5 keer goedkoper dan de huidige kostprijs, en op een logistiek eenvoudigere manier.

Datum:15 jul 2022 →  14 jan 2024
Trefwoorden:houdbaarheidstesten, microbiële stabiliteit, levensmiddelen, test-kit, bederf, specifieke bederforganismen
Disciplines:Voedselmicrobiologie