< Terug naar vorige pagina

Project

iCulture: een digitaal bioplatform en co-cultuur bioproces om macroalgen verantwoord en duurzaam te prospecteren en te gebruiken. (iCULTURE)

Meer dan 100 Megaton zeewier vormt Europa's grootste biomassa, maar minder dan 0,25% wordt benut. Belanghebbenden in de maritieme industrie blijven momenteel achter met 50-70% van de resterende zijstromen die worden verkocht als goedkope meststoffen. Bestaande gegevens over meer dan 10.000 soorten macroalgen zouden deze industrie kunnen helpen hun processen te verbeteren, maar de gegevens zijn te omvangrijk en handmatig beheer is niet haalbaar. Ondanks de opmars van kunstmatige intelligentie (A.I.) en digitale instrumenten, zijn deze technieken nog maar nauwelijks in de biobased sector terechtgekomen.

iCulture is een multidisciplinair consortium waarin Europese expertise op het gebied van ICT, bio-informatica, biodiversiteit, biotechnologie, synthetische biologie en bioprocessing wordt gecombineerd om een ​​reeks digitale toolboxen te ontwikkelen die kunnen zoeken naar nieuwe soorten zeewier, deze kunnen gebruiken bij microbiële fermentatie en begrijpen hoe om het verantwoord en duurzaam te gebruiken.

Datum:1 sep 2023 →  Heden
Trefwoorden:zeewier
Disciplines:Biologie van adaptatie