Onderzoeker
Sarah Verkempinck
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 6 of 6
- Rationalisering van het ontwerp van Pickering en bi-gestructureerde emulsies met het oog op een specifieke in vitro lipolysekinetiek: van statische naar (semi)dynamische in vitro verteringsmethodenVanaf2 okt 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Evaluatie van gezondheidsgerelateerde componenten in spruiten en prei doorheen de groenteverwerkingsketen.Vanaf31 aug 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Inzicht in de (micro)structurele organisatie van proteïnen en de gevolgen hiervan voor de in vitro verteringskinetiek van macronutriënten van plantaardige drankenVanaf18 nov 2019 → 16 nov 2023Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Vooruitstrevend inzicht in pectine-gebaseerde olie-in-water emulsies met specifieke fysicochemische en nutritionele functionaliteit: Zit de oplossing in de pectinemix?Vanaf1 nov 2019 → 31 okt 2022Financiering: FWO mandaten
- Ontwikkeling van een mechanistisch in silico model om lipidevertering te voorspellen, beïnvloed door de samenstelling van levensmiddelenVanaf1 jan 2019 → 31 dec 2019Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- De biotoegankelijkheid en biobeschikbaarheid van carotenoïden in levensmiddelensystemen op basis van fruit en groenten.Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018Financiering: IWT persoonsgebonden financ. - strategische onderzoeksbeurzen
Publicaties
1 - 10 van 50
- Stability and bioaccessibility of micronutrients and phytochemicals present in processed leek and Brussels sprouts during static in vitro digestion.(2024)
Auteurs: Flore Vancoillie, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 138644 - From static to semi-dynamic in vitro digestion conditions relevant for the older population: starch and protein digestion of cooked lentils(2024)
Auteurs: Dorine Duijsens, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 591 - 607 - Pea protein extraction method impacts the protein (micro)structural organisation and in vitro digestion kinetics(2024)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Dorine Duijsens, Ankita Mukherjee
Pagina's: 953 - 966 - Impact of refrigerated storage on (bio)chemical conversions of health-related compounds in pretreated, pasteurized Brussels sprouts and leek(2024)
Auteurs: Flore Vancoillie, Sarah Verkempinck, Sophie Delbaere, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
- In vitro macronutrient digestibility and mineral bioaccessibility of lentil-based pasta: The influence of cellular intactness(2023)
Auteurs: Dorine Duijsens, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
- Size exclusion chromatography to evaluate in vitro proteolysis: A case study on the impact of microstructure in pulse powders(2023)
Auteurs: Dorine Duijsens, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
- HPLC-CAD method to quantify lipolysis products from plant-based oils rich in unsaturated fatty acids(2023)
Auteurs: Daphne Michels, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
- Engineering strategies to modulate nutrient digestion kinetics and bioaccessibility of plant-based foods(2023)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
- Controlling (bio)chemical conversions of health-related plant-based compounds by processing: The case of Brussels sprouts and leek(2023)
Auteurs: Flore Vancoillie, Sarah Verkempinck, Sophie Delbaere, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
- Unravelling the impact of emulsifier blends on interfacial properties and in vitro small intestinal lipolysis of oil-in-water emulsions(2023)
Auteurs: Daphne Michels, Sarah Verkempinck, Esther Staes, Tara Grauwet