Onderzoeker
Jessika De Clippeleer
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 30 sep 2017 - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 30 sep 2017 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf23 jun 2008 → 30 sep 2010
Projecten
1 - 1 of 1
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 18
- Beer flavour instability: Unravelling formation and/or release of staling aldehydes(2020)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Luc De Cooman, Joseph De Brabanter, Jessika De Clippeleer, Gert De Rouck, Guido Aerts
- Fermentation assays reveal differences in sugar and (off-) flavor metabolism across different Brettanomyces bruxellensis strains(2016)
Auteurs: Sam Crauwels, Filip Van Opstaele, Barbara Jaskula-Goiris, Jan Steensels, Christel Verreth, Lien Bosmans, Caro Paulussen, Beatriz Herrera, Jessika De Clippeleer, Kathleen Marchal, et al.
- Inclusion complexes of trans-iso-α-acids with β-cyclodextrin: preparation of highly enriched cis- and trans-iso-α-acids(2016)
Auteurs: Jessika De Clippeleer, Filip Van Opstaele, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 128 - 141 - Inclusion complexes of trans-iso-α-acids with β-cyclodextrin: preparation of highly enriched cis- and trans-iso-α-acids(2016)
Auteurs: Jessika De Clippeleer, Filip Van Opstaele, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 128 - 141 - Exploring the binding behavior of beer staling aldehydes in model systems(2015)
Auteurs: Jeroen Baert, Jessika De Clippeleer, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 100 - 108 - Further Elucidation of Beer Flavor Instability: The Potential Role of Cysteine-Bound Aldehydes(2015)
Auteurs: Jeroen Baert, Jessika De Clippeleer, Barbara Jaskula-Goiris, Filip Van Opstaele, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 243 - 252 - Beer’s Bitter Compounds – A Detailed Review on Iso-α-acids: Current Knowledge of the Mechanisms for their Formation and Degradation(2014)
Auteurs: Jessika De Clippeleer, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 167 - 182 - The influence of very thick and fast mashing conditions on wort composition(2013)
Auteurs: Gert De Rouck, Barbara Jaskula-Goiris, Brecht De Causmaecker, Sofie Malfliet, Filip Van Opstaele, Jessika De Clippeleer, Joseph De Brabanter, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 1 - 14 - The impact of wort production on the flavour quality and stability of pale lager beer(2013)
Auteurs: Gert De Rouck, Barbara Jaskula-Goiris, Brecht De Causmaecker, Filip Van Opstaele, Jessika De Clippeleer, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 1 - 11 - On the origin of free and bound staling aldehydes in beer(2012)
Auteurs: Jeroen Baert, Jessika De Clippeleer, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 11449 - 11472