Onderzoeker
Filip Van Bockstaele
- Trefwoorden:oliën en vetten, levensmiddelenstructuur, reologie, formulering, bakkerij, functionaliteit
- Disciplines:Voedseltechnologie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Voedselfysica, Voedsel en additieven engineering
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Toegepaste biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 2007 → 30 apr 2013
Projecten
1 - 10 of 13
- Exploreren van Raman spectroscopie voor het ophelderen van structuur-functie relaties in complexe lipiderijke voedingsmiddelenVanaf1 okt 2023 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Differentiële scanning calorimetrie (DSC) voor het bestuderen van interacties in complexe voedingssystemenVanaf15 dec 2022 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- PulseBake: Peulvruchten en afgeleiden als beloftevolle ingrediënten in de graan- en bakkerijsectorVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Exploratieve missie naar de Universiteit van Cuenca (Ecuador) voor de uitwerking van een volwaardig TEAM voorstelVanaf1 jan 2022 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS Global Minds
- Multischaal structurering van plantaardig gebaseerde voedingsmiddelenVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Compacte lage-resolutie NMR spectrometer met gradiënt probe.Vanaf1 dec 2020 → 30 nov 2022Financiering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Ophelderen van de structuur van zachte materie vet systemen via een multiscale analyse aanpakVanaf1 nov 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
- CropExplore - Exploratie van alternatieve grondstoffen voor toepassing in de voedingssectorVanaf1 feb 2018 → 30 apr 2022Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Processing van pseudogranen: nutritionele en technologische implicatiesVanaf1 okt 2017 → 30 sep 2021Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- ALTERBAKE - Toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproductenVanaf1 okt 2017 → 31 okt 2019Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
Publicaties
1 - 10 van 70
- Dual stabilization of O/W/O double emulsions by proteins : an interfacial perspective(2024)
Auteurs: Zijian Zhi, Hao Li, Indi Geurs, Benny Lewille, Rui Liu, Paul Van der Meeren, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
- Insights in the structural hierarchy of statically crystallized palm oil(2024)
Auteurs: Fien De Witte, Ivana Penagos, Kato Rondou, Kim Moens, Benny Lewille, Daylan Amelia Tzompa Sosa, Davy Van de Walle, Filip Van Bockstaele, Andre Skirtach, Koen Dewettinck
- Margarine and fat spreads(2023)
Auteurs: Filip Van Bockstaele, Ivana Penagos, Kato Rondou, Miguel Ângelo Parente Ribeiro Cerqueira, Lorenzo Pastrana
Pagina's: 366 - 391 - Time-resolved X-ray scattering to elucidate the crystallization behavior of monoglyceride oleogels(2023)
Auteurs: Kato Rondou, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
Aantal pagina's: 1 - Static crystallization of palm oil : a view on the full length-scale(2023)
Auteurs: Fien De Witte, Ivana Penagos, Kato Rondou, Kim Moens, Benny Lewille, Andre Skirtach, Filip Van Bockstaele, Koen Dewettinck
Aantal pagina's: 1 - Colloidal network oleogels structured by sonothermal conjugates of sodium caseinate and anionic gums(2023)
Auteurs: Behraad Tirgarian, Jamshid Farmani, Reza Farahmandfar, Jafar M. Milani, Filip Van Bockstaele
- Formulation of an O/W/O double emulsion model system and its instability mechanism(2023)
Auteurs: Zijian Zhi, Paul Van der Meeren, Filip Van Bockstaele
Aantal pagina's: 1 - Recent progress in oil-in-water-in-oil (O/W/O) double emulsions(2023)
Auteurs: Zijian Zhi, Rui Liu, Wenjun Wang, Koen Dewettinck, Filip Van Bockstaele
Pagina's: 6196 - 6207 - Carnauba wax and beeswax as structuring agents for water-in-oleogel emulsions without added emulsifiers(2023)
Auteurs: Ivana Penagos, Juan Murillo Moreno, Filip Van Bockstaele
- An extrusion-based 3D food printing approach for generating alginate-pectin particles(2023)
Auteurs: Valentine Rysenaer, Safoura Ahmadzadeh, Filip Van Bockstaele, Ali Ubeyitogullari