Onderzoeker
Lien Vermeir
- Disciplines:Transportfenomenen, Andere chemie, Scheidings- en membraantechnologie, Process engineering, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Chemisch productontwerp en formulering, Katalytische reactietechnieken, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen, Productie van landbouwgewassen
Affiliaties
- Vakgroep Groene Chemie en Technologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 20 dec 2019 - Vakgroep Toegepaste Analytische en Fysische Chemie (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 2011 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 1 of 1
- Voorbereiding, stabilisatie, karakterisering en toepassing van food grade dubbele emulsiesVanaf1 okt 2011 → 30 jun 2016Financiering: IWT persoonsgebonden financ. - specialisatiebeurzen
Publicaties
1 - 10 van 23
- Development of a method to determine the SFC in the fat phase of emulsions using TD-NMR FID-CPMG deconvolution(2022)
Auteurs: Arnout Declerck, Lien Vermeir, Veronique Nelis, Paul Van der Meeren
Pagina's: 659 - 670 - Impact of freezing on the physicochemical and functional properties of low-moisture part-skim mozzarella(2020)
Auteurs: Chak Ming To, Lien Vermeir, Ferre Rebry, Barbara Kerkaert, Paul Van der Meeren, Timothy P. Guinee
- Seasonal variations in the functional performance of industrial low-moisture part-skim mozzarella over a 1.5-year period(2020)
Auteurs: Chak Ming To, Lien Vermeir, Barbara Kerkaert, Dirk Van Gaver, Paul Van der Meeren, Timothy P. Guinee
Pagina's: 11163 - 11177 - Fat crystals : a tool to inhibit molecular transport in W/O/W double emulsions(2019)
Auteurs: Veronique Nelis, Arnout Declerck, Lien Vermeir, Mathieu Balcaen, Paul Van der Meeren
Pagina's: 707 - 718 - Water and oil signal assignment in low-moisture mozzarella as determined by time-domain NMR T2 relaxometry(2019)
Auteurs: Lien Vermeir, Arnout Declerck, Chak Ming To, Barbara Kerkaert, Paul Van der Meeren
Pagina's: 674 - 685 - Quantification of the electrostatic and covalent interaction between whey proteins and low methoxyl pectin using PFG-NMR diffusometry(2019)
Auteurs: Arima Diah Setiowati, Lien Vermeir, Lorenz De Neve, Davy Sinnaeve, Paul Van der Meeren
Pagina's: 719 - 729 - pH and protein to polysaccharide ratio control the structural properties and viscoelastic network of HIPE-templated biopolymeric oleogels(2019)
Auteurs: Wahyu Wijaya, Qingqing Sun, Lien Vermeir, Ashok R. Patel, Paul Van der Meeren
- Relating crystal properties to water exchange kinetics in W/O/W double emulsions by low resolution 1H-NMR-diffusometry(2018)
Auteurs: Veronique Nelis, Lien Vermeir, Paul Van der Meeren
Aantal pagina's: 1 - Increasing water solubility with decreasing droplet size limits the use of water NMR diffusometry in submicron W/O-emulsion droplet size analysis(2018)
Auteurs: Mathieu Balcaen, Lorenz De Neve, Lien Vermeir, Tim Courtin, Davy Sinnaeve, Paul Van der Meeren
Pagina's: 364 - 375 - Influence of protein type on Polyglycerol Polyricinoleate replacement in W/O/W (water-in-oil-in-water) double emulsions for food applications(2017)
Auteurs: Mathieu Balcaen, Lien Vermeir, Paul Van der Meeren
Pagina's: 105 - 113