< Terug naar vorige pagina

Project

Bestudering en kwantificering van het osteogeen potentieel van hoogfrequente belasting tijdens implantaat osseointegratie.

Botmetabolisme rondom biomaterialen is een dynamisch proces dat gekenmerkt wordt door een continue botaanmaak en -afbraak. Zowel hormonale als mechanische factoren beïnvloeden de botvorming en -homeostase rondom implantaten. Omwille van de evidentie van het anabool effect van gecontroleerde mechanische stimuli op initiële fase van implantaat osseointegratie en van hoogfrequente (10-100 Hz) mechanische stimulatie op botregeneratie en adaptatie, in het bijzonder in geval van hormonale deprivatie, geniet deze belastingsparameter onze bijzondere aandacht voor onderzoek naar een versnelde en verbeterde botmineralisatie van het botweefsel in het algemeen en rondom een implantaat. De impact van de frequentiegrootte en de toedieningswijze van de stimulatie op de dynamiek van de weefselreactie aan het bot-implantaat grensvlak in optimale en osteopenische botcondities zal bestudeerd worden aan de hand van dierexperimentele studies. Numerieke en biomechanische analyses zullen de krachtoverdracht en voortplanting van de anabole hoogfrequente stimuli doorheen het bot en in de omgeving van een implantaat nagaan.
Datum:1 jan 2009 →  31 dec 2012
Trefwoorden:loading, high frequency, vibration, remodeling, bone, Implants
Disciplines:Biomechanica, Toegepaste wiskunde, Computerarchitectuur en -netwerken, Distributed computing, Informatiewetenschappen, Informatiesystemen, Programmeertalen, Scientific computing, Theoretische informatica, Visual computing, Andere informatie- en computerwetenschappen, Morfologische wetenschappen