Organisatie
Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken
Research Group
Het onderzoeksonderwerp van BAFF is het onderzoeken van de microbiële diversiteit van melkzuurbacteriën en azijnzuurbacteriën in tropische vruchten uit het noordelijke deel van Argentinië voor de productie van gezondheidsbevorderende en / of industrieel relevante metabolieten
Projecten
1 - 6 of 6
- GEAR: “Industriële Voedingsbiotechnologie: Levensmiddelen-fermentaties en Functionele Starterculturen ”Vanaf1 jan 2021 → HedenFinanciering: IOF - technologie concept exploratie, IOF - mandaten
- ICON project SOURFUN ICON-project SOURFUN: Gebruikmaken van zuurdesemfunctionaliteit voor de productie van nutritioneel en organoleptisch geoptimaliseerd broodVanaf1 sep 2020 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - ICON
- SBO project FIBRAXFUN: Een kennisbank voor het exploiteren van nieuwe tarwerijke vezels doorheen de ganse tarweproductie-ketenVanaf1 sep 2019 → 30 nov 2023Financiering: VLAIO - Flanders' FOOD - COOCK
- ICON project: SourdoughVanaf1 mrt 2018 → 31 mei 2021Financiering: IWT / VLAIO - Flanders' FOOD
- Interdisciplinair onderzoeksprogramma: traditie en natuurlijkheid van dierlijke producten binnen een maatschappelijke context van verandering.Vanaf1 jan 2018 → HedenFinanciering: Univ. - Projectmatig onderzoek
- Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemenVanaf1 nov 2012 → HedenFinanciering: Univ. - Projectmatig onderzoek, BOF - Geconcert. Onderzoeksacties vanaf 1994
Publicaties
1 - 10 van 91
- Part 1 - Foods and their associated microbes: meat and meat products(2019)
Auteurs: Wim Jan L Geeraerts, Despoina Angeliki Stavropoulou, Luc De Vuyst
Pagina's: 57-90 - Comparative genome analysis of Pediococcus damnosus LMG 28219, a strain well-adapted to the beer environment(2015)
Auteurs: Isabel Snauwaert, Pieter Stragier, Luc De Vuyst, Peter Vandamme
- Integrated culturing, modeling and transcriptomics uncovers complex interactions and emergent behavior in a three-species synthetic gut community(2018)
Auteurs: Kevin D'hoe, Stefan Vet, Karoline Faust, Frédéric Moens, Gwen Falony, Didier Gonze, Veronica Llorens-Rico, Lendert Gelens, Jan Danckaert, Luc De Vuyst, et al.
- Omics approaches to understand sourdough fermentation processes(2019)
Auteurs: Stefan Weckx, Simon Van Kerrebroeck, Luc De Vuyst
Pagina's: 90-102 - Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps(2021)
Auteurs: Cristian Díaz-Muñoz, Dario Van de Voorde, Andrea Comasio, Marko Verce, Carlos Hernandez Aguirre, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
- Microbial and nutritional characteristics of fermented wheat bran in traditional Romanian borş production(2019)
Auteurs: Silvia Grosu-Tudor, Iulia-Roxana Stefan, Mihaela - Marilena Stancu, Calina-Petruta Cornea, Luc De Vuyst, Zamfir Medana
Pagina's: 440-447 - Temporal shotgun metagenomic dissection of an Ecuadorian coffee fermentation process highlights the predominance of lactic acid bacteria(2020)
Auteurs: Vasileios Pothakos, Luc De Vuyst, Jiyuan Sophia Zhang, Florac De Bruyn, Marko Verce, Julio Torres, Michael Callanan, Cyril Moccand, Stefan Weckx
Pagina's: 1-15 - Exploring the link between the geographical origin of European fermented foods and the diversity of their bacterial communities: the case of fermented meat(2019)
Auteurs: Emiel Niels Van Reckem, Wim Jan L Geeraerts, Christina Charmpi, David van der Veken, Luc De Vuyst, Frédéric Leroy
Pagina's: 1-11 - Temporal and Spatial Distribution of the Acetic Acid Bacterium Communities throughout the Wooden Casks Used for the Fermentation and Maturation of Lambic Beer Underlines Their Functional Role(2018)
Auteurs: Jonas De Roos, Marko Verce, Maridi Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
- Following Coffee Production from Cherries to Cup:Microbiological and Metabolomic Analysis of Wet Processing of Coffea arabica(2019)
Auteurs: Jiyuan Sophia Zhang, Florac De Bruyn, Vasileios Pothakos, Julio Torres, Carlos Falconi, Cyril Moccand, Stefan Weckx, Luc De Vuyst