< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Van den Berghe
- Trefwoorden:Letteren, Algemene en logistieke diensten
- Disciplines:Humane wetenschappen en de kunsten, Ingenieurswetenschappen en technologie
Affiliaties
- R&D centraal (Administratieve eenheid)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 28 sep 2018 - Faculteit der Letteren en Wijsbegeerte (Faculteit)
Lid
Vanaf13 sep 2015 → 17 mei 2019 - R&D centraal (Administratieve eenheid)
Lid
Vanaf20 okt 2014 → 31 dec 2017 - Interdisciplinaire Historische Voedingsstudies (Onderzoeksgroep)
Lid
Vanaf10 feb 2005 → 29 mrt 2021 - Taal- en Letterkunde (Departement)
Lid
Vanaf1 feb 2005 → 31 dec 2009 - Centrum voor Linguistiek (Onderzoeksgroep)
Lid
Vanaf1 jan 2005 → 31 dec 2020
Publicaties
1 - 9 van 9
- The Language of Taste. Discursive Aspects of Gastronomic Reviews of Brussels’ Restaurants in the 20th Century(2019)
Auteurs: Steven Van den Berghe, Wim Vandenbussche
- Les noms et la table. Les restaurants bruxellois aux XIXe et XXe siècles(2012)Series: Géographie et Cultures
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 37-57Aantal pagina's: 21 - Tables en Majesté(2012)
Auteurs: Werner Adriaenssens, Danielle De Vooght, Ko Goubert, Wim Nys, Patrick Rambourg, Peter Scholliers, Willem Scheire, Steven Van den Berghe
Aantal pagina's: 112 - Feestelijk tafelen(2012)
Auteurs: Danielle De Vooght, Willem Scheire, Steven Van den Berghe
Aantal pagina's: 112 - Chefs, Waitresses, Patrons, and Critics: The Discursive Representation of Social Actors in Restaurant Guides (Brussels, 1960-2000)(2012)
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 173-194 - Esquisse sur l'identité d'une ville: Bruxelles et sa cuisine aux XIXe et XXe siècles(2011)Series: L'Europe alimentaireVolume: 1
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 183-208Aantal pagina's: 25 - The Language of Luxury. Opulence in Gastronomic Discourse, 1960-2000(2010)
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 239-259Aantal pagina's: 20 - The Language of taste. Discursive aspects of 20th century restaurant reviews in Brussels(2009)Series: Inssbrucker Beiträge zu Sprache, Kultur und TranslationVolume: 2
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 187-200Aantal pagina's: 13 - Etnische diversiteit in het 20ste-eeuwse Brusselse restaurant(2008)
Auteurs: Steven Van den Berghe
Pagina's: 357-379