< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Luisa Vonghia

  • Onderzoeksexpertise:Expertise in onderzoek naar niet-alcoholische leverziekte (NASH) en metabool syndroom, zowel preklinisch als klinisch. Er is bekendheid met het uitvoeren van klinische proeven en er zijn meerdere internationale samenwerkingsverbanden opgezet. Er is een uitgebreide fenotypering opgebouwd op een goed gekarakteriseerde populatie. Biomarkers analyse is een onderwerp van interesse en er is een verzameling van perifeer en hepatisch veneus en portaal bloed (wat maakt het een unieke collectie) opgebouwd. Verder is er expertise met preklinische modellen die representatief zijn voor zowel het lever- als het metabolische profiel van de ziekte. De onderwerpen die zijn ontwikkeld zijn voornamelijk lever-vetweefsel-as en de immunologische aspecten van lever en vetweefsel in NASH. Bovendien is er een lange expertise in klinische onderzoeken naar alcoholische leverziekte en ook naar hepatocellulair carcinoom.
  • Trefwoorden:NASH, HCC, METABOOL SYNDROOM, Geneeskunde
  • Disciplines:Hepatologie
  • Onderzoekstechnieken:Muose-modellen, vetrijk dieet, vetrijk en fructoserijk -dieet, flowcytometrie, genexpressie. Echografie, elastografie, fijn naald biopsie.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Medische experts of onderzoekers in hepatologie en metabole ziekten, patiëntenorganisaties. Experts in behandeling ontwikkeling.