< Terug naar vorige pagina

Project

Disengagement geradicaliseerde gedetineerden: beschrijving en evaluatie praktijk.

Vertrekkend vanuit de door de Vlaamse overheid gehanteerde definitie van een disengagementstraject, gekaderd binnen de nationale en internationale literatuur rodn programma's voor deradicalisering en disengagement (in het bijzonder in de gevangenis), gaat dit onderzoek na wat de inhoud van de opgezette begeleidingstrajecten is (theorie, methodieken, profielkenmerken consulenten, randvoorwaarden, ...) en in welke context (deelnemers, partners, gevangenis, hulpverleningsnetwerk, sociopolitiek klimaat, ...) zij worden ingezet.

Daarnaast wil dit onderzoek een beschrijving bieden van de andere professionele praktijken van de consulenten (aard en methodiek van professionele adviezen, contextuele inbedding, visie-ontwikkeling).

het is hierbij de bedoeling bovenstaande aspecten te beschrijven en indicatoren te ontwikkelen die een inschatting toelaten over de werkzaamheid en procesresultaten. Deze inschatting moet uitwijzen of de inbedding/positionering van de consulenten in een overheidscontext belemmerend of net als voordeel werkt.

Datum:1 sep 2017 →  31 aug 2018
Trefwoorden:Disengagement, geradicaliseerde gedetineerden
Disciplines:Sociaal werk, Andere sociologie en antropologie