Organisatie
Voedselveiligheid
Division
We onderzoeken microbiologische en chemische veiligheid van voedingsmiddelen over de hele productieketen. We maken en testen analysemethoden voor zoönotische pathogenen, bederforganismen en residu's van diergeneesmiddelen. We formuleren bestrijdings- of remediëringsmaatregelen. Speciale topics zijn reiniging en desinfectie, antibioticaresistentie, virulentie / persistentie van pathogenen en bederforganismen, migratie uit verpakkingen en mycotoxines.
Projecten
1 - 10 of 43
- Beïnvloeding van het kleefgedrag van RVS door chemische en fysische oppervlaktebehandeling voor preventieve of curatieve behandeling van fouling en biofilmsVanaf1 jun 2017 → 31 mei 2019
- Patuline in appelproducten: opheldering van de biosyntheseweg en ontwikkeling van preventieve maatregelenVanaf1 mrt 2017 → 31 aug 2018
- Vergelijking van de performantie van metagenetische en klassiek microbiologische analyses voor de karakterisering van de microflora op oppervlaktes, handen en voedingsmiddelen in verschillende types grootkeukens.Vanaf1 nov 2016 → 31 dec 2018
- Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente, bacteriële, proteolytische activiteit in rauwe melkVanaf1 mei 2016 → 28 feb 2018
- Immunisatie van kippen tegen Campylobacter infectiesVanaf1 jun 2015 → 31 mei 2019
- Nicotine in gekweekte paddenstoelen: contaminatie of endogene biosynthese ?Vanaf1 mei 2015 → 30 apr 2017
- Biocidegebruik op varkens- en pluimveebedrijven en relatie tot de antimicrobiële resistentieproblematiekVanaf1 jan 2015 → 31 mrt 2018
- Effect van vaccinatie tegen Salmonella Typhimurium bij varkens onder praktijkomstandighedenVanaf1 jan 2015 → 30 nov 2018
- Onderzoek dat een bijdrage levert tot de kwantificering van het risico voor de mens van antimicrobiële resistentieoverdracht via de commensale microbiota aanwezig op levensmiddelenVanaf1 jul 2014 → 31 mrt 2018
- Voedselveiligheidsrisico's van zaden en productieprocessen van gekiemde zadenVanaf1 mei 2014 → 31 aug 2018
Publicaties
1 - 10 van 755
- Molecular detection and genotyping of noroviruses(2012)
Auteurs: Ambroos Stals, Elisabeth Mathijs, Leen Baert, Nadine Botteldoorn, Sarah Denayer, Axel Mauroy, Alexandra Scipioni, Georges Daube, Katelijne Dierick, Lieve Herman, et al.
Pagina's: 153-167 - Honingonderzoek op het ILVO in het kader van het Europees honingproject Resultaten 2013(2014)
Auteurs: Wim Reybroeck, Sigrid Ooghe
Aantal pagina's: 19 - Independently validated rapid screening method for antibiotics in milk: no electricity required(2013)
Auteurs: Travis T. Waldron, Wim Reybroeck
Aantal pagina's: 1 - Validation of the Charm Cowside II test, a microbial inhibitor test for raw commingled milk - Report December 8, 2016(2016)
Auteurs: Wim Reybroeck, Sigrid Ooghe
Aantal pagina's: 22 - Validation of Eclipse Farm 3G + e-Reader with negative control method(2015)
Auteurs: Wim Reybroeck, Sigrid Ooghe
Aantal pagina's: 18 - Hydroxymethylfurfural as an early indicator of fraud by blending locally produced honey with import honey(2015)
Auteurs: Wim Reybroeck, Dirk C de Graaf
Pagina's: 16Aantal pagina's: 1 - Validazione di un test immunocromatografico per la determinazione quantitativa dell’aflatossina M1 in latte di vacca, bufalo, pecora e capra(2019)
Auteurs: Natascia Guarducci, Veronica M.T. Lattanzio, Sigrid Ooghe, Wim Reybroeck
Pagina's: 51Aantal pagina's: 1 - Three continent validation of Beta-s.t.a.r.Combo 3.0 rapid assay to detect tetracycline and beta-lactam residues in raw commingled cow's milk.(2012)Volume: 3
Auteurs: Jennifer Rice, Gary White, Mark Mozola, Paul Jamieson, Wim Reybroeck
Pagina's: 877-882Aantal pagina's: 6 - Beeswax residue analysis points to an alarming contamination: a Belgian case study(2014)
Auteurs: Jorgen Ravoet, Wim Reybroeck, Lina De Smet, Dirk C de Graaf
Pagina's: 51Aantal pagina's: 1 - Validation of the microbiological inhibitor test Delvotest T for screening for antimicrobials in milk(2014)
Auteurs: Wim Reybroeck, Sigrid Ooghe
Pagina's: 173