Onderzoeker
Els Van Coillie
- Disciplines:Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Voedselveiligheid (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jun 2001 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 1 of 1
- Dynamiek van Hepatitis E virus infecties in Belgische varkensbedrijvenVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2023
Publicaties
1 - 10 van 106
- The impact of antibiotic residues on resistance patterns in leek at harvest(2023)
Auteurs: Judith Huygens, G Rasschaert, B.G Cottyn, J. Dewulf, E Van Coillie, Koen Willekens, P K Quataert, Marc Heyndrickx
- Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation(2023)
Auteurs: Keshia Broucke, Els Van Pamel, E Van Coillie, Lieve Herman, Geert Van Royen
- Impact of fertilization with pig or calf slurry on antibiotic residues and resistance genes in the soil(2022)
Auteurs: Judith Huygens, G Rasschaert, M Heyndrickx, J. Dewulf, E Van Coillie, P K Quataert
- Patuline: geen acuut risico, wel blijven monitoren(2021)
Auteurs: Nikki De Clercq, Els Van Coillie, Els Van Pamel
- Parkinson's disease patients' short chain fatty acids production capacity after in vitro fecal fiber fermentation(2021)
Auteurs: Florence Baert, C Matthys, Jarissa Maselyne, E Van Coillie, B Bergmans, Geertrui Vlaemynck
- Transfer of Antibiotic Resistance Plasmid from Commensal E. coli Towards Human Intestinal Microbiota in the M-SHIME: Effect of E. coli dosis, Human Individual and Antibiotic Use(2021)
Auteurs: Ellen Lambrecht, E Van Coillie, Nico Boon, Marc Heyndrickx, Tom Van de Wiele
- Application of LC-HRMS identified marker peptides in an LC-MS/MS method for detection and quantification of heat-resistant proteolytic activity in raw milk(2021)
Auteurs: Marijke Verhegghe, Jan De Block, Marc Heyndrickx, E Van Coillie, Barbara Duquenne
Pagina's: 286-296 - Determination of the growth potential of Listeria monocytogenes in various types of Belgian artisanal cheeses by challenge tests(2020)
Auteurs: Amaury Gérard, Soundous El-Hajjaji, E Van Coillie, Azeddine Bentaïb, Georges Daube, Marianne Sindic
Pagina's: 103582 - Effect of ascorbic acid, oxygen and storage duration on patulin in cloudy apple juice produced on a semi-industrial scale(2020)
Auteurs: Christelle El Hajj Assaf, Nikki De Clercq, Estelle De Paepe, Geertrui Vlaemynck, E Van Coillie, Els Van Pamel
Pagina's: 487 - 497 - Longitudinal screening of antibiotic residues, antibiotic resistance genes and zoonotic bacteria in soils fertilized with pig manure(2020)
Auteurs: Tina Van den Meersche, Geertrui Rasschaert, Thijs Vanden Nest, Freddy Haesebrouck, Lieve Herman, E Van Coillie, S Van Weyenberg, Marc Heyndrickx
Pagina's: 28016-28029