Onderzoeker
Geert Van Royen
- Disciplines:Food sensory sciences, Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie, Instrumentele methoden
Affiliaties
- Technologie en Voeding (Onderzoekseenheid)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2019 → Heden - Productkwaliteit en -innovatie (Afdeling)
Verantwoordelijke
Vanaf1 jan 2000 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 7 of 7
- Extractie van eiwit uit luzerne en klaver ten behoeve van kippen en varkensVanaf1 apr 2022 → Heden
- Microbiële fermentatiestromen als eiwitbron in voedings- en voedertoepassingen van Vlaamse bedrijvenVanaf1 sep 2021 → Heden
- Micro-algen eiwitingrediënten voor het voedsel en voeder van de toekomstVanaf1 okt 2019 → 31 dec 2023
- Valorisatie van algen voor een betere smaakVanaf15 jul 2018 → 31 mrt 2023
- OptidrybeefVanaf1 jul 2016 → 30 jun 2018
- Snellere, betere en efficiëntere productontwikkeling en voorspelling van de consumentenappreciatie voor een breed gamma vleesproductenVanaf1 jun 2014 → 31 mei 2018
- Objectivering van de kwaliteitsbeoordeling van de Belgische charcuterieVanaf1 mrt 2011 → 28 feb 2013
Publicaties
1 - 10 van 38
- Varying precipitation conditions allow directing the composition and physical properties of soy protein concentrates(2024)
Auteurs: Jiashu Li, Frederik Janssen, Diete Verfaillie, Kristof Brijs, Jan Delcour, Geert Van Royen, Arno Wouters
Pagina's: 925-940 - Protein quality and protein digestibility of vegetable creams reformulated with microalgae inclusion.(2023)
Auteurs: Barbara Prandi, , Simon Van De Walle, Sara Cutroneo, Josep Comaposada, Geert Van Royen, Stefano Sforza, Tullia Tedeschi, Massimo Castellari
- Microalgae protein digestibility: How to crack open the black box?(2023)
Auteurs: Simon Van De Walle, Keshia Broucke, Marie-Christine Baune, Nino Terjung, Geert Van Royen,
- A systematic study of the impact of the isoelectric precipitation process on the physical properties and protein composition of soy protein isolates(2023)
Auteurs: Diete Verfaillie, Frederik Janssen, Geert Van Royen, Arno Wouters
- Cultured meat and challenges ahead: A review on nutritional, technofunctional and sensorial properties, safety and legislation(2023)
Auteurs: Keshia Broucke, Els Van Pamel, Els Van Coillie, Lieve Herman, Geert Van Royen
- NIEUWE VERWERKINGSLIJN VOOR INNOVATIEVE EIWITTEN(2022)
Auteurs: Karen Verstraete, Geert Van Royen
- INNOVATIEPLATFORM VOOR EIWITTEN UIT MICROBIËLE FERMENTATIE(2022)
Auteurs: Karen Verstraete, Greet Riebbels, Geert Van Royen
- Drying Microalgae Using an Industrial Solar Dryer: A Biomass Quality Assessment(2022)
Auteurs: Benjamin Schmid, Sofia Navalho, Peter S. C. Schulze, Simon Van De Walle, Geert Van Royen, Lisa M. Schüler, Inês B. Maia, Carolina R. V. Bastos, Marie-Christin Baune, Edwin Januschewski, et al.
- Ability of (extruded) pea protein products to partially replace pork meat in emulsified cooked sausages(2022)
Auteurs: Keshia Broucke, Barbara Duquenne, Bavo De Witte, Marie-Christin Baune, Volker Lammers, Nino Terjung, Sandra Ebert, Monika Gibis, Jochen Weiss, Geert Van Royen
- Development of GLM regression models to predict the consumer acceptability of cooked ham based on analytical parameters(2022)
Auteurs: Keshia Broucke, Stephanie Van Weyenberg, Anna Twarogowska, Kathleen Van de Walle, Charlotte Boonen, Geert Van Royen
Gelinkte datasets
1 - 1 van 1