< Terug naar vorige pagina

Project

Sociale organisatie en ontwikkelingspotentieel van kleinschalige melkveehouderij in de Tigray regio, Noord Ethiopië.

Het project heeft tot doel het op bedrijfsniveau onderzoeken van mogelijkheden en beperkingen van kleinschalige melkveehouderij in Tigray, door in te gaan op melkproductiviteit per koe, melkproductiekosten, winstgevendheid van melkveehouderij en chemische samenstelling en micro-biologische kwaliteit van melkproducten. Tevens zal de impact worden onderzocht van de introductie van gekruiste rassen op sociale organisatie van kleinschalige productie en op sociaal-culturele ruilprocessen waarin de producten voor (voeder, veterinaire producten, genen, kennis, ...) en van (melk, boter, kaas, nakomelingen, ...) melkveehouderij circuleren. De hypothese is 1) dat zwakke productiviteit het gevolg is van onevenwicht in voeding, zelf gerelateerd aan de beperkte toegang van boeren tot voederbronnen; en 2) dat marketing van melkproducten beperkt is door gebrekkige hygiëne en melkverwerkingstechnologieën. Belangrijke aandachtspunten zijn bijgevolg: mogelijkheden tot verbetering van aanbod van voederbronnen in mixed farming systems; mogelijkheden tot verbetering van voedings- en veehouderijpraktijken en melk verwerkingstechnieken, rekening houdend met sociale en culturele inbedding van veehouderij. Het project zal bijdragen aan de capaciteitsversterking van Mekelle Universitys Department of Animal, Rangeland and Wildlife Sciences op het gebied van interdisciplinair ontwikkelingsrelevant onderzoek.
Datum:1 dec 2014 →  30 nov 2016
Trefwoorden:Ethiopia, Diry farming, Sallholders, Dary feed, Dairy products, Social organization
Disciplines:Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei