Project
Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen (SRP7)
Onderzoekers
- Luc De Vuyst (Promotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Luc De Vuyst (Promotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Luc De Vuyst (Promotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Frédéric Leroy (Copromotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Frédéric Leroy (Copromotor)
Interdisciplinaire Historische Voedingsstudies
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Frédéric Leroy (Copromotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Stefan Weckx (Copromotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
Project partners
- Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken (Onderzoeksgroep)
Projectpartner
Vanaf1 nov 2012 → Heden - Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken (Onderzoeksgroep)
Projectpartner
Vanaf1 nov 2012 → Heden - Industriële Microbiologie (Onderzoeksgroep)Vanaf1 nov 2017 → Heden
- Interdisciplinaire Historische Voedingsstudies (Onderzoeksgroep)Vanaf1 nov 2017 → Heden
- Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Projecteigenaar
Financiering
1 - 1 of 1 results
- Financiering: BOF - Geconcert. Onderzoeksacties vanaf 1994(Hoofdfinanciering)
Financierende partij: Vlaamse overheid
Beleidsniveau financiering: Vlaams
Publicaties
- Unraveling the microbiota of teat apîces of clinically healthy lactating dairy cows with special emphasis on coagulase-negative staphylococci.(2013)
Auteurs: Gorik Braem, Sarne De Vliegher, Bert Verbist, Veerle Piessens, E. Van Coillie
- Comparative genome analysis of Pediococcus damnosus LMG 28219, a strain well-adapted to the beer environment(2015)
Auteurs: Isabel Snauwaert, Pieter Stragier, Luc De Vuyst, Peter Vandamme
- Rabbit meat in need of a hat-trick: from tradition to innovation (and back)(2018)
Auteurs: Massimiliano Petracci, Francesca Soglia, Frédéric Leroy
- Microbial and nutritional characteristics of fermented wheat bran in traditional Romanian borş production(2019)
Auteurs: Silvia Grosu-Tudor, Iulia-Roxana Stefan, Mihaela - Marilena Stancu, Calina-Petruta Cornea, Luc De Vuyst, Zamfir Medana
- Integrated culturing, modeling and transcriptomics uncovers complex interactions and emergent behavior in a three-species synthetic gut community(2018)
Auteurs: Kevin D'hoe, Stefan Vet, Karoline Faust, Frédéric Moens, Gwen Falony, Didier Gonze, Veronica Llorens-Rico, Lendert Gelens, Jan Danckaert, Luc De Vuyst, et al.
- Characterisation of Gouda cheeses based on sensory, analytical and high-field 1H nuclear magnetic resonance spectroscopy determinations: Effect of adjunct cultures and brine composition on sodium-reduced Gouda cheese(2013)
Auteurs: Tony Ruyssen, Maarten Janssens, B. Van Gasse, B. Van Laere, N. Van Der Eecken, Marianne De Meerleer, L. Vermeiren, Kristof Van Hoorde, José C. Martins, M. Uyttendaele
- Temporal shotgun metagenomic dissection of an Ecuadorian coffee fermentation process highlights the predominance of lactic acid bacteria(2020)
Auteurs: Vasileios Pothakos, Luc De Vuyst, Jiyuan Sophia Zhang, Florac De Bruyn, Marko Verce, Julio Torres, Michael Callanan, Cyril Moccand, Stefan Weckx
- Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps(2021)
Auteurs: Cristian Díaz-Muñoz, Dario Van de Voorde, Andrea Comasio, Marko Verce, Carlos Hernandez Aguirre, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
- New insights into the role of key microorganisms and wooden barrels during lambic beer fermentation and maturation(2023)
Auteurs: Louise Vermote, Jonas De Roos, Margo Cnockaert, Peter Vandamme, Stefan Weckx, Luc De Vuyst
- Following Coffee Production from Cherries to Cup:Microbiological and Metabolomic Analysis of Wet Processing of Coffea arabica(2019)
Auteurs: Jiyuan Sophia Zhang, Florac De Bruyn, Vasileios Pothakos, Julio Torres, Carlos Falconi, Cyril Moccand, Stefan Weckx, Luc De Vuyst