< Terug naar vorige pagina

Project

Interventies in de thuisomgeving met als doel het verhogen van fysieke activiteit van patiënten met cardiovasculaire aandoeningen

De veranderende demografische kenmerken en de verslechtering in levensstijl die typisch zijn voor deze tijd, resulteren in een toename van cardiovasculaire aandoeningen. Dit is noch economisch, noch sociaal bol te werken op lange termijn. Lichamelijke inspanning is een hoeksteen in de therapie voor cardiovasculaire aandoeningen, want een actievere levensstijl resulteert in een afname van de cardiovasculaire morbiditeit en mortaliteit.

Ambulante cardiovasculaire rehabilitatieprogramma's in het ziekenhuis zijn reeds goed geïmplementeerd in België, maar toch liggen de opnamecijfers laag en zeker het volhouden van een actieve levensstijl op lange termijn lijkt uitermate moeilijk. Oefenprogramma's die aangeboden worden in de thuissituatie kunnen zorgen voor een toename van de compliantie en de zelfredzaamheid van de patient.

In dit doctoraatsproject worden de haalbaarheid en voordelen van door technologie ondersteunde thuisrehabilitatie onderzocht bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen.

Datum:1 sep 2016 →  12 jun 2019
Trefwoorden:Cardiac rehabilitation
Disciplines:Orthopedie, Humane bewegings- en sportwetenschappen, Revalidatiewetenschappen
Project type:PhD project