< Terug naar vorige pagina

Project

Biochemische karakterisatie van globine-3 in Caenorhabditis elegans en de analyse van zijn functie in neuronen en somatische gonaden.

Globines zijn globulaire heme-bindende eiwitten die overal voorkomen. De diversiteit aan globine in neamtodes is zeer groot. Zo zijn er 33 globines aanwezig in C. elegans. De functies van deze globines zijn alles behalve gekend. Globine-3 toont echter wel een zeer uitgesproken phenotype wanneer het gen wordt verwijderd, nl. steriliteit. Globine-3 komt tot expressie in 20 ot 30 neuronen en in een zeer specifieke regio van de somatische gonaden. Twee isovormen zijn aanwezig: één aanwezig in het plasma mebraan, de andere aanwezig in het membraan van de mitochondriën. In dit project willen we de exacte functie van deze twee isovormen bestuderen.
Datum:1 jan 2018 →  31 dec 2021
Trefwoorden:GLOBINES
Disciplines:Biochemie en metabolisme, Systeembiologie, Katalytische reactietechnieken, Chemisch productontwerp en formulering, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Process engineering, Scheidings- en membraantechnologie, Transportfenomenen, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen, Medische biochemie en metabolisme
Project type:Samenwerkingsproject