< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Roselinde Kessels

  • Onderzoeksexpertise:Mijn onderzoek situeert zich binnen statistische methodologie. Een belangrijk expertisegebied bestaat uit het ontwerpen en analyseren van discrete keuze-experimenten (“discrete choice experiments” of DCEs) om de voorkeuren van mensen te kwantificeren. Daarnaast werk ik ook aan de ontwikkeling en toepassing van econometrische en data science methoden in gezondheid. Resultaten van DCEs die ik heb uitgevoerd in samenwerking met praktijkonderzoekers zijn niet alleen verschenen in internationale publicaties, maar hebben ook gemakkelijk hun weg gevonden naar de populaire en professionele pers, met beleidsrelevante artikels in o.a. Economisch Statistische Berichten, De Standaard en Le Soir.
  • Trefwoorden:EXPERIMENTEEL ONTWERP, ECONOMETRIE, DISCRETE KEUZE EXPERIMENT, STATISTSCHE MODELLERING, Economie en toegepaste economische wetenschappen
  • Disciplines:Toegepaste economie, Bedrijfsadministratie en boekhouding, Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei, Economische geschiedenis, Macro-economie en monetaire economie, Management, Marketing, Mathematische en kwantitatieve methoden, Micro-economie, Toerisme, Andere economie en bedrijfskunde, Economische geografie, Menselijke geografie, Recreatie, vrijetijdsbesteding en toeristische geografie, Stedelijke en regionale geografie, Andere sociale en economische geografie, Productontwikkeling, Andere sociale wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen niet elders geclassificeerd
  • Onderzoekstechnieken:Mijn specialisaties liggen in discrete keuze-experimenten, experimenteel ontwerp, keuzemodellering, data science, tijdreeksanalyse en gezondheidseconometrie. Ik maak vaak gebruik van de statistische software JMP van SAS Institute omdat het een leuk pakket is om mee te werken (merk op dat de Universiteit Antwerpen een licentie heeft voor JMP), en van de gratis programmeertaal en -omgeving voor statistische berekeningen en grafieken R.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Onderzoekers in diverse domeinen, zowel in de publieke als private sector. Illustrerend met een citaat van John Tukey: "Het beste aan statisticus zijn is dat je in ieders achtertuin mag spelen."