< Terug naar vorige pagina

Project

Modellering van vulkaan tektonische samenwerkingen in een trans-tensie domein: Noord Tanzaniaans deel van de Oost Afrikaanse Slenk (FWOTM616)

Dit project beoogt de wederzijdse interacties in een tot nu toe slecht bestudeerde extensionele transtensional domein van de Oost-Afrikaanse Rift (EARS) systeem en hun relevantie voor flankinstortingsgevaren te bestuderen. Recente rift intrusies en vulkaanuitbarstingen tesamen met nieuw gedocumenteerde puinlawine wijzen op de noodzaak om de tektonische besturingselementen op vulkaan-gerelateerde risico's te begrijpen. Gedetailleerde kartering van vulkaan-tektonische functies op DEMs geïntegreerd met bestaande geofysische en geochronological gegevens zal beperkingen op de regionale spanningen leggen. Veldwerk zal dan plaatsvinden op Mt Meru, een actieve vulkaan met een 7200 B.P flankinstorting gelegen naast Arusha, om puinlawine dynamiek en tektonische besturingselementen te beperken. Tot slot, zullen er analoge modellen worden ontwikkeld om het samenspel van vulkanische en tektonische structuren op regionaal en de vulkaan-schaal te beperken, om zo inzicht te verstrekken in de factoren die het vóórkomen van gevaarlijke flankinstortingen in extensionele transspanningsdomeinen beheersen.
Datum:1 okt 2011 →  30 sep 2017
Trefwoorden:Geographics
Disciplines:Geomatische ingenieurswetenschappen, Onderwijskunde, Bodemwetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Stedelijk en regionaal ontwerp, ontwikkeling en planning, Fysische geografie en omgevingsgeowetenschappen