< Terug naar vorige pagina

Project

Procesevaluatie Mentor2work

Vlaanderen wil werk maken van de arbeidsmarktintegratie van personen van buitenlandse herkomst via het vernieuwde EAD beleid en voorziet enkele hervormingen die de kansen op werk van onder meer deze groep moeten bevorderen. Om een grote stap voorwaarts te zetten op het vlak van verhoogde werkzaamheidsgraad is volgens de Vlaamse regering een omslag nodig naar een talentbenadering. Het vernieuwde EAD beleid voorziet daarom drie sporen:

  • het activeren van alle talenten via het activeringsbeleid van VDAB en haar partners;
  • het investeren in talenten vanuit een professionalisering van het HR en diversiteits-beleid;
  • het doorbreken van vooroordelen en het richten van blikken op aanwezigen talen-ten en competenties via de lancering van een mobiliserende strategie.

In het kader van dit vernieuwde EAD beleid deed het minderhedenforum een voorstel om bij te dragen aan deze vernieuwde talentbenadering door een mentoringproject op te zetten, nl mentor2work die past binnen het derde spoor van het EAD beleid en zich focust op de arbeidsmarktintegratie van de meest kwetsbare werkzoekenden van buitenlandse herkomst. Daarbij wordt geen specifieke doelgroep naar voor geschoven maar geldt de afstand tot de arbeidsmarkt als doelgroepcriterium. Daarbij wordt getracht om een complementair aanbod te ontwikkelen in aanvulling op de klassieke arbeidsbemiddeling.
 

Datum:15 okt 2017 →  15 dec 2017
Trefwoorden:Arbeidsmarktintegratie, Allochtonen, thema_migratieenin
Disciplines:Toegepaste economie