< Terug naar vorige pagina

Project

DETECTION: Model-ondersteunde niet-destructieve testen voor het opsporen van defecten in lichtgewicht constructies: een industriële oplossing (DETECTION)

De algemene doelstelling van dit project is het ontwikkelen van industriële niet-destructieve test (NDT) technieken voor schade- en defectdetectie en karakterisering in composiet en 3D-geprinte structuren. De voorgestelde methodologieën zijn gericht op het samenbrengen van innovaties op het gebied van excitatie, detectie, digitale gegevensverwerking en numerieke modellering. Detectietechnieken variëren van puntgewijze tot vol-veld metingen en maken gebruik van zowel contactsensoren als contactloze technologieën. Identificatie en karakterisering van schade zal worden bereikt door digitale signaalverwerking of model-ondersteunde inverse schatting, gericht op zowel lokale als globale schade/defect lokalisatie en karakterisering. Het toepassingskader van het huidige project omvat kwaliteitscontrole na de productie en periodieke inspectie, en sluit de continue bewaking van constructies tijdens het gebruik ervan uit.

Datum:1 mei 2018 →  31 okt 2021
Trefwoorden:Industrial non-destructive testing, digital signal processing, model-supported, sensing
Disciplines:Controlesystemen, robotica en automatisatie, Ontwerptheorieën en -methoden, Mechatronica en robotica, Computertheorie, Productietechnieken, Andere mechanische en productie ingenieurswetenschappen, Productontwikkeling