< Terug naar vorige pagina

Project

gAALaxy: ouderen langer actief en zelfstandig laten wonen in hun vertrouwde omgeving. gAALaxy bundelt bestaande en innovatieve AAL (Active Assistive Living) oplossingen met professionele gebouwbeheersystemen (Domotica, smart-home solutions en IoT)

Het gAALaxy project heeft als doel om ouderen langer zelfstandig te laten wonen in hun vertrouwde woonomgeving. gAALaxy bundelt bestaande en innovatieve AAL (Ambient Assistive Living) oplossingen met professionele gebouwbeheersystemen. De kern van de gAALaxy visie is het creëren van een holistische 'residential gateway' die draait rond 'ambient home automation' technologieën versterkt met activerende en boeiende AAL technologieën die toegang bieden tot een klantgericht dienstenpakket, zoals een callcenter en andere relevante sociale diensten. Daarnaast wordt er ook onderzoek verricht naar een service model dat de efficiëntie en bruikbaarheid van de smart bundels kan aantonen. Via gebruikersgericht onderzoek wordt er geanalyseerd welke AAL ondersteunende producten en sensoren een meerwaarde kunnen bieden voor zowel de eindgebruikers, de zorgverleners als de betrokken instellingen en overheden.
Datum:1 nov 2016 →  31 okt 2018
Trefwoorden:INNOVATIES, OUDERE MENSEN, EUROPESE SAMENWERKING, PRODUCTONTWIKKELING
Disciplines:Productietechnieken, Andere mechanische en productie ingenieurswetenschappen, Gerontologie en geriatrie, Maatschappelijke gezondheidszorg, Gezondheidswetenschappen, Publieke medische diensten, Verpleegkunde, Productontwikkeling
Project type:Samenwerkingsproject