< Terug naar vorige pagina

Project

Opslag in vaste fase van analyten afkomstig van vloeistofmatrices. (Solid Phase Storage (SPS))

Vloeistofmatrices zijn standaard monsterverzamelingsmateriaal voor geneesmiddelen op de werkplek. In deze fase worden de meeste vloeibare monsters (urine, serum, speeksel, ...) die ter plaatse worden verzameld, als zodanig naar analytische laboratoria getransporteerd en opgeslagen in hun verzamelvorm. Het transport van omvangrijke, zware monsters van de verzamelplaats naar het analytische laboratorium is echter duur en ongepaste transportomstandigheden kunnen leiden tot afbraak van de verbindingen van belang.

Het concept bestaat uit het brengen van het monster / de oplossing die de analyten van belang op een patroon op de verzamelplaats bevat. De oplossing wordt door de patroon heen gedrukt of aangezogen (bijvoorbeeld onder vacuĆ¼m). De van belang zijnde verbindingen blijven op de patroon, aangezien alle water / vloeistof door de patroon stroomt en wordt weggegooid. Dit resulteert in een vermindering van het gewicht (en de grootte) van ongeveer 95%, waardoor ze erg goedkoop zijn om te vervoeren en op te slaan.

De belangrijkste focus van dit project bestaat uit het verzamelen van voldoende gegevens om de proof-of-concept te ondersteunen. Deze gegevens zullen in een later stadium worden gebruikt als hoeksteen voor het octrooieren van de innovatie.

Datum:17 jul 2017 →  16 jul 2018
Trefwoorden:vloeibare matrices, vaste fase opslag, analyten
Disciplines:Andere paramedische wetenschappen, Medische beeldvorming en therapie