< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Ching Lin Pang

  • Onderzoeksexpertise:Ik doe onderzoek naar migratie, mobiliteit en materiële cultuur, waarin processen van verandering - de vertaalslag van culturele fenomenen - centraal staan. Er is een regionale focus op China. Als methode pas ik een triangulatie toe van verschillende methodes met name literatuurstudie, vertaalwetenschappen en etnografie. De onderwerpen zijn: fashion studies (Belgian fashion, Fashion in China, fashion education), Chinese migrants in Europe (Antwerpen, Prato), transnationale migratie China-Afrika, de antropologie van esthetica.
  • Trefwoorden:ANTROPOLOGIE, Letteren
  • Disciplines:Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei, Toegepaste sociologie, Talen, Literatuurwetenschappen, Theorie en methodologie van de talenstudies, Kunststudies en -wetenschappen
  • Onderzoekstechnieken:Participerende observatie en veldwerk behoren tot de basismethode van een antropoloog/vertaalwetenschapper/sociolinguïst om actuele vraagstukken van de superdiverse maatschappijen te bestuderen. Recent pas ik online etnografie toe als aanvulling op de meer conventionele etnografische methode.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Media: recente ontwikkelingen in China en China als new global leader, ik schrijf maandelijks een column over China voor Mo*magazine Academisch milieu: er is een tekort op vlak van expertise rond China in de meeste opleidingen in Vlaamse en ook Nederlandse universiteiten. Ik word vaak gevraagd om te spreken in Summer Schools, studium generale, enz. China: Ik ben vaak gevraagd om te spreken aan universiteiten in China (Zhejiang University, Yunnan University, Lanzhou University) en Taiwan (NSYSU Kaohsiung) en recentelijk in Japan (Fukuokoa Women's University)