< Terug naar vorige pagina

Project

Moleculaire analyse van verborgen hybride interfases en transport door organische coatings: ATR FTIR in een Kretschmann configuratie gecombineerd met oneven random fase elektrochemische multisinus impedantie spectroscopie (FWOKN315)

Het begraven grensvlak tussen polymeren / coatings en het ondersteunende metaal (oxide) is van het grootste belang in termen van duurzaamheid en efficiëntie van hybride structuren. De toegang tot deze zone is echter beperkt, omdat de meeste organische coatings enkele micrometers dik zijn. Meeste oppervlakte
karakteriseringstechnieken kunnen dit gebied niet bereiken zonder destructieve methoden te gebruiken - mogelijk de betreffende laag te veranderen. Bovendien werken dezelfde technieken vaak onder vacuümomstandigheden, waardoor de analyse van aankomst van elektrolyt aan de interface wordt belemmerd. Daarom opent ATR FTIR in een Kretschmann-geometrie de mogelijkheid om de invloed van een elektrolyt op het grensvlak van een hybride systeem te meten, zelfs in de aanwezigheid van een dikke organische laag. Daarom wordt een dunne metaalfilm afgezet op een infrarood transparant kristal, waarop een organische laag wordt gegroeid. Door het kristal vanaf de achterkant met de infrarode straal te belichten, wordt een uitdovende golf door de metaalfilm naar de interface overgebracht. Als zodanig zullen alleen grensvlak-adsorpties worden gevisualiseerd in het infrarode spectrum. Aangezien de metingen in elke omgeving kunnen worden uitgevoerd, kan het transport van elektrolytsoorten door de coating worden gevolgd met ORP MS EIS, een impedantietechniek die dezelfde meettijdschaal heeft als de infraroodmetingen. Op deze manier kan een grondig moleculair begrip van de (elektro) chemische veranderingen van een begraven interface in een hybride structuur worden verkregen.
Datum:1 jan 2019 →  31 dec 2019
Trefwoorden:HYBRIDE INTERFACES
Disciplines:Composieten en hybride materialen niet elders geclassificeerd