< Terug naar vorige pagina

Project

SRP-Groeifinanciering: Single-domain antibody fragment (SdAb)-based TArgeted Radionuclide Therapy: STaRT programme (SRP62)

Het SRP-programma - Groeier - “Gerichte Radionuclidetherapie met enkel-keten antilichaam- fragmenten” (STaRT) brengt een unieke expertengroep bijeen. Deze groep heeft als doel om een patient-gericht STaRT-programma te voeren met het potentieel voor klinische translatie binnen de 5 jaar. Het consortium wil een platform voor enkel-keten-antilichaamfragmenten (sdAb) preklinisch valideren en klinisch vertalen. Dit platform zal een nieuwe, potentieel betere gerichte kanker- radionuclidetherapie (TRNT) mogelijk maken. Bij TRNT wordt cytotoxische irradiatie selectief gericht naar de kankercellen door middel van vectormoleculen zoals monoclonale antilichamen of ervan afgeleide fragmenten, kleinere synthetische eiwitten of peptides.
De onderzoeksgroep ICMI zal focussen op de preklinische evaluatie van nieuwe sdAb-gebaseerde TRNT. Dit zal gecombineerd worden met de klinische ervaring en onderzoeksexpertise bij zowel de dienst nucleaire geneeskunde als de dienst medische oncologie van het UZ Brussel om zo (I) de succesvolle voorbereiding van de vooropgestelde klinische translatie te verzekeren, (II) de beste sdAb-TRNT en klinische setting te selecteren voor klinische translatie en (III) de uiteindelijke translatie in een eerste patiëntenstudie / fase I klinische studie uit te voeren. Als dit effectief blijkt te zijn, biedt het de mogelijkheid om de huidige therapie van therapieresistente kankers te verbeteren.
Datum:1 mrt 2019 →  Heden
Trefwoorden:radionuclide therapy
Disciplines:Andere klinische wetenschappen niet elders geclassificeerd