< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Kristof Bal

  • Onderzoeksexpertise:Mijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van nieuwe simulatietechnieken om materie op atomaire schaal te onderzoeken. Momenteel is mijn aandacht gericht op de nieuwe chemische processen en regimes die kunnen plaatsgrijpen op de grenslaag tussen een vaste katalysator en een gasvormig plasma, toegespitst op de omzetting van broeikasgassen in nuttige chemicaliën.
  • Trefwoorden:KATALYSE, CHEMIE, SIMULATIES, Scheikunde
  • Disciplines:Chemische thermodynamica en energetica, Chemie van clusters, colloïden en nanomaterialen, Chemie van plasma's, Oppervlakte- en interfacechemie, Katalyse, Kwantumchemie, Theoretische en computationele chemie niet elders geclassificeerd, Reactiekinetica en -dynamica
  • Onderzoekstechnieken:Moleculaire dynamicasimulaties, Monte Carlomethoden, methoden voor verbeterde sampling (metadynamics, hyperdynamics, eigen ontwikkelingen), dichtheidsfunctionaaltheorie (DFT) van moleculen en gecondenseerde systemen. Windows/Unix, programmeren (C/C++, Fortran, Python, Unix shell), HPC-omgevingen, wetenschappelijke software voor computationele chemie (CP2K, LAMMPS, Gaussian, PLUMED, etc.). Interpretatie en ontwerp van experimenten.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Onderzoekers in binnen- en buitenland, industriële partners, journalisten, scholen.