< Terug naar vorige pagina

Project

Waardecreatie bij de fruitverwerking om de nutritionele waarde te verbeteren en het inkomen bij kleinschalige landbouwers in Uganda te verhogen

Kleinschalige landbouwers in Uganda hebben tot 35% oogstverliezen bij hun fruit. Daarnaast wordt een grote hoeveelheid bijproducten gegenereerd tijdens de fruitverwerking. Door een niet-alcoholische fermentatie zal getracht worden de houdbaarheid van het fruit te verlengen. Door toevoeging van probiotica zal voldaan worden aan de toenemende vraag naar niet-zuivel probiotische dranken, dit omwille van toenemende lactose-intolerante, dyslipidemia en vegetarisme. De fruitkoek zal verder gevaloriseerd worden in aanvullende babyvoeding omwille van zijn nutritionele waarde.

Datum:1 okt 2017 →  30 sep 2021
Trefwoorden:Fruit, Fermentatie, Gezondheid, Inkomen, Kleinschalige landbouw, Probiotica
Disciplines:Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Voedselgisting, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd