< Terug naar vorige pagina

Project

Indicatoren en instrumenten om kwaliteit van voedingsonderzoek te verbeteren

Dit onderzoek gebruikt een multi-disciplinaire aanpak om de kwaliteit van voedingsonderzoek te verbeteren. Twee instrumenten zullen ontwikkeld worden voor twee verschillende fases van het onderzoeksproces: richtlijnen voor betere publicaties en een ethisch kader om onderzoeksprioriteiten te definiƫren. Interventies worden opgezet om te bepalen wat de beste
manier is om deze instrumenten te gebruiken. Richtlijnen voor het gebruik van deze instrumenten zullen wijd verspreid worden.
De eerste phase van dit doctoraatsonderzoek werd ondersteund door Schlumberger Faculty of the future. Deze BOF aanvraag betreft het 2de stuk van dit onderzoek en voor een periode van 2 jaar.

Datum:1 okt 2018 →  30 sep 2020
Trefwoorden:prioriteiten, onderzoek, voedingsepidemiologie, checklist
Disciplines:Voeding in het kader van volksgezondheid, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Andere chemie niet elders geclassificeerd, Publieke medische diensten niet elders geclassificeerd, Systeembiologie niet elders geclassificeerd, Preventieve geneeskunde, Gezondheidswetenschappen niet elders geclassificeerd, Productie van landbouwdieren niet elders geclassificeerd