< Terug naar vorige pagina

Project

Omnivore paradoxes in history. Food traditions and novelties in Europe since 1800. (GOA69)

Dit project wil onderzoeken in welke mate mensen "grote veranderingen" ondergaan, maken of zich daartegen verzetten. Voeding wordt genomen als vertrekpunt. Diverse subvragen worden gesteld, die zeer concreet op het (recente) verleden ingaan: de wijze waarop technologie in de keuken verschijnt; de wijze waarop mensen tijd en geld combineren in relatie tot hun voeding; de wijze waarop kennis over eetcultuur via kookboeken wordt overgedragen. Dit is een internationaal project, waar Belgiƫ niettemin in het middelpunt staat (er zal worden vergeleken met Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ en de USA).
Datum:1 jan 2010 →  31 dec 2014
Trefwoorden:intellectual history, material culture, food history, standard of living, urban history, social and economic history, cultural history & mentalities, Social relations & policy, industrial heritage & archaeology
Disciplines:Geschiedenis en archeologie, Economie en bedrijfskunde, Landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen