< Terug naar vorige pagina

Project

Voedselkwaliteit via informatica: datagestuurde oplossingen voor de ontwikkeling van intelligente verpakkingstechnologieën

Intelligente verpakkingstechnologieën zijn cruciaal voor het behoud en de verbetering van de kwaliteit van verpakte voedingsproducten en dus voor het verminderen van voedselverspilling. De ontwikkeling van deze verpakkingstechnologieën is niet mogelijk zonder een uitgebreid begrip van voedselkwaliteit en de vele factoren die dit beïnvloeden. De methoden die in de levensmiddelenwetenschap worden gebruikt, zijn echter meestal zowel tijdrovend als arbeidsintensief. Daarom is het genereren van uitgebreide en nuttige voedselgerelateerde datasets een grote bottleneck in het hele ontwikkelingsproces. Omdat de traditionele levensmiddelenwetenschap beperkte middelen heeft om op dit probleem te reageren, zijn nieuwe en innovatieve methoden nodig. Het doel van de voorgestelde studie is daarom om datagestuurde oplossingen te ontwikkelen om het gebruik van voedselkwaliteitsgegevens bij de ontwikkeling van intelligente verpakkingstechnologieën te verbeteren. Het onderzoek combineert methoden uit de levensmiddelenwetenschappen (voedselmicrobiologie en -chemie) en data science (statistische analyse, wiskundige modellering, computerwetenschappen) op een nieuwe manier om een dieper inzicht te krijgen in de kwaliteit en het bederf van vis, en om methodologieën te ontwikkelen die de ontwikkeling van verpakkingstechnologieën stimuleren. Deze studie onderzoekt dus de grenzen en toekomstperspectieven van een opkomend wetenschapsgebied dat voedselinformatica wordt genoemd.

Datum:1 okt 2019 →  30 sep 2022
Trefwoorden:bederf, wiskundige modellering, voedselinformatica, voedselkwaliteit, schaal- en schelpdieren, Datagedreven oplossingen: intelligente verpakkingen, multivariate statistiek