< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Eline Van Wayenbergh
- Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedsel en additieven engineering, Voedselchemie en moleculaire gastronomie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf13 aug 2019 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 2 of 2
- Onderzoek naar het effect van genotype en groeicondities op de granulegrootteverdeling van tarwezetmeel in relatie tot de techno-functionele eigenschappenVanaf1 apr 2024 → HedenFinanciering: BOF - postdoctorale mandaten
- Studie van het stabiliserende effect van zemel op vetoplosbare vitaminen tijdens voedselverwerkingVanaf5 aug 2019 → 13 dec 2023Financiering: FWO mandaten
Publicaties
1 - 8 van 8
- Mechanistic understanding of the stabilisation of vitamin A in oil by wheat bran: The interplay between vitamin A degradation, lipid oxidation, and lipase activity(2024)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- Conversion of Retinyl Palmitate to Retinol by Wheat Bran Endogenous Lipase Reduces Vitamin A Stability(2024)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Jonas Blockx, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- Study of the stabilising effect of cereal bran on vitamin A during storage(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Christophe Courtin, Imogen Foubert
- Stabilization of Vitamin A by Cereal Bran: The Importance of the Balance between Antioxidants, Pro-oxidants, and Oxidation-Sensitive Components(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Lisa Coddens, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
Pagina's: 15296 - 15304 - Stabilisation of vitamin A by wheat bran is affected by wheat bran antioxidants, bound lipids and endogenous lipase activity(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Peter Goos, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- A simple method for analysis of vitamin A palmitate in fortified cereal products using direct solvent extraction followed by reversed-phase HPLC with UV detection(2023)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Niels Langenaeken, Imogen Foubert, Christophe Courtin
- Extrusion-cooking affects oat bran physicochemical and nutrition-related properties and increases its β-glucan extractability(2021)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Yamina De Bondt, Christophe Courtin
- Cereal bran protects vitamin A from degradation during simmering and storage(2020)
Auteurs: Eline Van Wayenbergh, Christophe Courtin