< Terug naar vorige pagina

Project

Exploiteren van parallellisatie in hoge performatie computer architecturen voor het schatten van fylogenetische bomen en het testen van modellen.

Het voorgestelde projectvoorstel streeft naar het uitbreiden van een huidige computergebruik (voor gebruik in fylogenetica) om zo gebruik te kunnen maken van de nieuwste computarchitecturen. Dit betekent  het schrijven van aanvullende software routines en / of pragma richtlijnen in deze bibliotheek, om zo het massale parallellisme te gebruiken die recente grafische en coprocessorkaarten aanbieden. Ons voorstel streeft ernaar om door middel van parallelle programmeringsinspanningen verhoogde prestaties te verwezenlijken op het gebied van bioinformatica (en met name de fylogenetica), die veel nodig is voor de analyse van de volledige genoomdata. Wij vinden daarom dat het voorgestelde project goed past binnen het bereik van het door ons gekozen deskundig panel.

Datum:1 jan 2014 →  31 dec 2014
Trefwoorden:computing architecture, phylogenetic inference, fine-scale parallellism, model testing
Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen