< Terug naar vorige pagina

Project

Structuur-functie relaties van vetkristalnetwerken in suspensies

Dit onderzoek tracht macroscopische (fysische) eigenschappen van vet-gebaseerde model suspensies te verklaren op basis van inzichten in vetkristallisatie op de verschillende structurele niveaus (nano-, meso- en microschaal). Daarom maakt het onderzoek gebruik van een zeer geavanceerd instrumentarium bestaande uit ultra-kleine hoek X-stralenverstrooiing (USAXS), synchrotron microstraalbundel X-stralendiffractie, Fouriertransformatie infrarood (FTIR) en Raman spectroscopie, en atoomkrachtmicroscopie (AFM) naast de conventionele technieken.

Datum:1 jan 2020 →  31 okt 2020
Trefwoorden:mesostructuur, nanostructuur, suspensies, microstructuur, X-stralenanalyse, vetkristallisatie, en reologie, partikels, microscopie, structurele hiërarchie, afschuiving, macrostructuur, nanoplaatjes
Disciplines:Voedselfysica, Voedseltechnologie