< Terug naar vorige pagina

Project

De impact van enucleatie op de monoculaire visuele cortex: een moleculaire, cellulaire en systeem analyse van cross-modale plasticiteit in de hersenen van de adulte muis.

Een van de best bestudeerde voorbeelden van ervaring- en leeftijd-afhankelijke wijzigingen van neuronale kringen in de hersenen zijn plasticiteit van oculaire dominantie. Hoewel het betrokken is bij de reactivering van de verrekijker visuele cortex na het verlies van één oog, het verklaart niet het herstel van de tegelijkertijd beroofd monoculaire zone. Dit suggereert hersenregio-specifieke modificaties van de circuits en / of moleculaire routes om met de sensorische deprivatie om te gaan. Cross-modale plasticiteit via andere sensorische modaliteiten kan beroofde cortex worden gereactiveerd, maar de anatomische paden zijn dat wel niet bekend in detail. In dit project zullen we hun precieze locatie identificeren om pathwaysoorten uit te voeren activering en inactivatie om de exacte bijdrage van whisker-inputs aan te bepalen de activering van visueel achtergestelde gebieden in de muis. We zullen ook het onderliggende bepalen moleculaire mechanismen die verantwoordelijk zijn voor het waargenomen corticale zone-specifieke herstel om identificeren van potentiële farmacologische doelen om crossmodale inputs te versterken / onderdrukken. Hun gedragsrelevantie zal ook worden onderzocht. Kortom, dit project zal zo licht werpen op de structurele, moleculaire, functionele en gedragsaspecten van cross-modale plasticiteit bij het zoogdier hersenen als basis voor een effectieve therapie voor multisensorische integratietekorten.
Datum:1 jan 2016 →  31 dec 2019
Trefwoorden:NEUROPLASTICITEIT, NEUROWETENSCHAPPEN
Disciplines:Dierkundige biologie, Genetica, Neurowetenschappen, Diergeneeskunde, Biologische en fysiologische psychologie, Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen, Ontwikkelingspsychologie en veroudering
Project type:Samenwerkingsproject