< Terug naar vorige pagina

Project

Economische en ecologische mannosylerythritollipiden (MEL)-productie door Pseudozyma aphidis via het gebruik van afval- en nevenstromen als feedstock, innovatieve downstream processing en genetic engineering.

In dit project wordt het productieproces van mannosylerythritollipiden (MELs) door Pseudozyma aphidis bestudeerd, met een specifieke focus op de productie uit goedkope afval- en nevenstromen, en een ecologische opzuivering. Hierdoor wordt getracht om de multifunctionele, ecologische maar dure biosurfactanten economisch rendabel te maken. Om dit project te verwezelijken wordt gebruik gemaakt van genetische knock-out mutanten, affiniteitschromatografie en fermentatieve testen.
Datum:1 jan 2015 →  31 dec 2018
Trefwoorden:PSEUDOZYMA APHIDIS
Disciplines:Genetica, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Moleculaire en celbiologie