< Terug naar vorige pagina

Project

PET beeldvorming van vrij lopende ratten met een hoge resolutie humane scanner voor simultane beeldvorming en gedrag studies.

In deze haalbaarheidsstudie wordt nagegaan of het mogelijk is om met de "high resolution research tomograph" (HRRT) de hersenen van vrij lopende ratten in beeld te brengen. De HRRT, een hoge resolutie scanner speciaal ontwikkeld voor hersenbeeldvorming in de mens, is een uitermate geschikte scanner om vrij lopende ratten te scannen met een hoge resolutie (2.5 mm) en een grote field-of-view (FOV). Deze studie zal voor het eerst de deur openen naar simultane PET beeldvorming en gedrag studies met ratten. We zullen gebruik maken van onze bestaande technologie die ontwikkeld werd voor het in beeld brengen van wakkere proefdieren met behulp van speciale small animal PET scanners met een veel kleinere FOV. Waar nodig zal deze technologie aangepast worden om deze ook geschikt te maken voor gebruik in scanners met een grote FOV waarbij de dieren veel meer bewegingsruimte hebben.
Datum:1 apr 2016 →  31 mrt 2017
Trefwoorden:BEELDVORMING VAN KLEINE DIEREN, NEURO-BEELDVORMING, GEDRAGSNEUROWETENSCHAPPEN, HERSENONDERZOEK BIJ DIEREN
Disciplines:Medische beeldvorming en therapie, Neurowetenschappen, Biologische en fysiologische psychologie, Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen, Ontwikkelingspsychologie en veroudering