< Terug naar vorige pagina

Project

Ontrafelen van de intrigerende wisselwerking tussen CD70+ kanker-geassocieerde fibroblasten en colorectale kankercellen resulterend in de identificatie van een potente biomarker en nieuw therapeutisch doelwit.

Een toenemende wisselwerking tussen colorectale kankercellen (CRC) en hun micro-omgeving werd reeds beschreven. Wij rapporteren een hoge expressie van CD70 in kanker-gerelateerde fibroblasten (CAF) in het CRC stroma, voornamelijk in een laat stadium van de ziekte. Bijgevolg zullen we de klinische betekenis van de wisselwerking tussen CD70+ CAF en CRC cellen, evenals de waarde van een anti-CD70 mAb in geavanceerde CRC onderzoeken.
Datum:1 feb 2015 →  31 dec 2015
Trefwoorden:KANKER-GEASSOCIEERDE FIBROBLASTEN, CD70, ADENOCARCINOOM COLON
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Morfologische wetenschappen, Oncologie, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere klinische wetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen