< Terug naar vorige pagina

Project

Circular Plastics Network for Training (C-PlaNeT)

Plastic in de circulaire economie brengen is een van de grote uitdagingen van onze tijd. C-PlaNeT legt de basis voor een nieuwe kunststofeconomie via een Europees gezamenlijk doctoraatsprogramma dat 15 vroege-faseonderzoekers opleidt (ESR's) om onderdeel te worden van een nieuwe generatie wetenschappers, ingenieurs en beleidsmakers voor de circulaire economie van de EU, waaronder het ontwerp, de verwerking, het gebruik en het hergebruik van kunststoffen. C-PlaNeT richt zich op uitstekend internationaal onderzoek, opleiding in complementaire vaardigheden, waaronder ondernemerschap en de vertaling van onderzoek naar beleid, zowel internationale als sectoroverschrijdende en intersectorale mobiliteit, actieve betrokkenheid van de niet-academische sector, verspreiding, bewustmaking en publieksbereik.

Als een echt multidisciplinair voorstel is C-PlaNeT evenwichtig verdeeld over verschillende wetenschappelijke gebieden van even groot belang:

chemie, sociale wetenschappen, engineering, politieke wetenschappen, productontwerp en ontwikkeling van bedrijfsmodellen. Bovendien,

via de 20 niet-universitaire partners is C-PlaNeT verankerd in alle sectoren die relevant zijn voor de circulariteit van kunststoffen.

Alle ESR's zullen de huidige stand van zaken van hun respectieve velden bevorderen, die samen de hele levenscyclus bestrijken van kunststof. Daartoe worden ze begeleid door ten minste 2 promotors van 2 universiteiten en een partner buiten de universiteit, bij wie ze ook stage gaan lopen. Ze zullen met elkaar deelnemen aan een coöperatief leerplan om hun onderzoek buiten de grenzen van hun eigen respectieve disciplines te brengen en een holistische waardering voor de te krijgen complexe kwestie van kunststoffen in een circulaire economie.

Als zodanig heeft C-Planet de ambitie om een ​​game changer te zijn voor de circulariteit van kunststoffen als een materiële hulpbron, gebaseerd op en uitstekend en multidisciplinair onderzoeks- en trainingsprogramma.

Datum:1 jan 2020 →  Heden
Trefwoorden:circulariteit
Disciplines:Katalyse en reactiesystemen niet elders geclassificeerd