< Terug naar vorige pagina

Project

Bevordering van basisondernemerschap in Burundi.

Geplande resultaten van het onderzoek:


Er wordt een rapport geproduceerd met de volgende onderdelen:
• Een overzicht van Belgische en internationale initiatieven ter ondersteuning van Burundese waardeketens.
• Een beoordeling van de meest veelbelovende waardeketens met betrekking tot samenhang en efficiëntie in een fragiele context.
• Een beoordeling van hoe ondernemerschap en individueel en groepsniveau wordt bevorderd door Burundese, Belgische of internationale projecten en programma's met een focus op de beste praktijken.
• Een overzicht van de particuliere sector in Burundi met een ontwikkelingspotentieel en een beoordeling van hun behoeften.
• Een overzicht van acties en instrumenten die door deze Burundese, Belgische en internationale projecten worden gebruikt om de ontwikkeling van de particuliere sector te stimuleren en een beoordeling van hoe relevant deze in een fragiele staat zijn.
• Een beleidsvoorstel voor meer coherente actie om een particuliere sector voor ontwikkeling te stimuleren, die complementair is aan lopende initiatieven en niches identificeert waar Belgische ervaring een betekenisvolle rol zou kunnen spelen. Dit beleidsvoorstel zal rekening houden met geslacht, klimaat en kwetsbaarheid met behulp van de drie eerder genoemde toolboxen.

Datum:1 aug 2019 →  31 dec 2019
Trefwoorden:private sector, Burundi, entrepreneurship, climate
Disciplines:Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen niet elders geclassificeerd