< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling en evaluatie van stimulatie artefact onderdrukkingsalgoritmes in EEG data voor 'electrically evoked auditory steady-state responses' (E-ASSRs) gebaseerd op tests met Cochlear implant gebruikers.

Cochlear implantaten (CI) verzoeken het gehoor van ernstig tot volledig dove volwassenen, kinderen en zuigelingen te herstellen. 'Electrically evoked auditory steady-state responses' (E-ASSRs) zijn neurale antwoorden op continue gemoduleerde CI pulstreinen en kunnen objectief gedetecteerd worden bij de modulatie frequentie in het elektro-encephalogram (EEG). E-ASSRs kunnen potentieel gebruikt worden om de correcte stimulatie niveaus tijdens CI fitting te bepalen, zonder rekening te moeten houden met de gedrags-input van de patiënt. Echter, E-ASSRs worden beïnvloed door elektrische artefacten, veroorzaakt door de CI radiofrequentie verbinding en het elektrisch signaal gebruikt om de hoorzenuw te stimuleren. Bijgevolg is het doel van dit project om bestaande stimulatie artefact onderdrukkingsalgoritmes te evalueren en vernieuwde en verbeterde algoritmes te ontwikkelen.

Datum:14 feb 2020 →  14 feb 2024
Trefwoorden:Signal Processing, Artefact Rejection, Objective Measures, Cochlear Implant
Disciplines:Biomedische signaalverwerking, Analoge en digitale signaalverwerking, Otorhinolaryngologie niet elders geclassificeerd
Project type:PhD project