< Terug naar vorige pagina

Project

TexProSoy: de impact van verwerkingsstappen op de technofunctionele en nutritionele eigenschappen van soja-eiwit (TEXPROSOY)

Door de toegenomen interesse in het gebruik van plantaardige proteïnen in de voedingsindustrie, is het gebrek aan algemene kennis over hoe deze proteïnen zich gedragen in verschillende processen een knelpunt voor de verdere exploitatie ervan. De belangrijkste doelstelling van dit project is om de kennis over de impact van verschillen verwerkingsstappen (extractie, drogen en uiteindelijk high moisture extrusion (HME)) op plantaardige proteïnen en hun functionaliteit te vergroten. De studie zal zich toespitsen op soja geteeld in Vlaanderen, wat zal resulteren in een trigger voor van de productie van soja in Vlaanderen en het gebruik ervan door de Vlaamse voedingsindustrie. De primaire focus zal de impact van het HME proces zijn op de structuurvorming in soja-gebaseerde vezelachtige producten en de rol van proteïnen in deze structuurvorming. Een ander belangrijk aspect is de impact van het HME proces op de nutritionele eigenschappen van sojaconstituenten.

Datum:1 okt 2019 →  Heden
Trefwoorden:vegetable proteins, soy grown, Flanders, Extrusion, Protein extraction
Disciplines:Agrarische landbouw en biotechnologie, Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Voedseltechnologie, Duurzame landbouw