< Terug naar vorige pagina

Project

Studie van de pathogenese (rol van de gastheerreceptoren) van Afrikaanse Varkenspest (AVP) en de aangeboren immuunrespons bij het gedomesticeerde varken geïnfecteerd met het AVP virus. (ASFIMMUNE)

De volgende onderzoeksvragen zullen beantwoord worden:

1. Afrikaanse varkenspestvirus (AVPV) heeft een strict tropisme voor gedifferentieerde macrofagen. Met onze ervaring met het porcien reproductief en respiratoir syndroom virus, dat een gelijkaardig tropsime heeft, werd het duidelijk dat de transmissie en virulentie/pathogeniciteit volledig bepaald worden door de subpopulaties van macrofagen die geïnfecteerd worden. Het zal nu onderzocht worden welke subpopulaties van macrofagen worden geïnfecteerd met AVPV en wat de impact is op de horizontale en verticale transmissie en virulentie/pathogeniciteit. Met dit werk zal het mogelijk worden om nieuwe geattenueerde vaccins te ontwikkelen.

2. Welke takken van de aangeboren immuniteit worden geactiveerd bij de start van de AVPV infectie? Kan de virusevasie verklaard worden door de onevenwichtige cytokinebalans of specifieke leukocytenaantrekking in vergelijking met andere virussen (bijv. Aujeszkyvirus)? Een betere kennis van de aangeboren immuniteit kan helpen met de ontwikkeling van geattenueerde vaccins.

Datum:15 okt 2020 →  Heden
Trefwoorden:Afrikaanse varkenspest, receptor, aangeboren immuniteit, gedomesticeerd varken
Disciplines:Veterinaire microbiologie