< Terug naar vorige pagina

Project

De ontwikkeling van Ti4O7 gebaseerde sol-gel elektrodes voor elektrochemische water oxidatie: de invloed van de anode configuratie op de performantie en lange termijn stabiliteit van de behandeling.

Anodes zijn de limiterende factor voor een robuuste, efficiƫnte, elektrochemische behandeling van afvalwater. Dit onderzoeksproject focust dan ook op de ontwikkeling van nieuwe anodematerialen voor de elektrochemische oxidatie van gecontamineerd afvalwater. Het omvat de volgende onderzoekstaken: 1) de ontwikkeling van elektrodematerialen van sol-gel gebaseerde materialen met een hoge oppervlakte / gecontroleerde porositeit; 2) het testen van de elektrochemische performantie; 3) de bepaling van de levensduur van de anodes. Het onderzoek zal resulteren in fundamentele richtlijnen voor de ontwikkeling van TiO2 coatings, monolitische en nanopartikel producten. Een eerste uitdaging wordt de omzetting van TiO2 naar Ti4O7 zonder morfologische wijzigingen. Een nieuwe anode configuratie zal onderzocht worden: samengestelde coating (Ti4O7 nanopartikels in een Pani matrix ingesloten) op een poreus additive manufacturing Ti substraat. Vervolgens wordt de elektrochemische activiteit van de anodes met verschillende configuratie afgetoetst met cyclische voltammetrie en elektrochemische impedantie spectroscopie. De elektrochemische oxidatie van As en PFAS zal gevalideerd in realistische reactoromstandigheden. Tot slot zal de lange termijn stabiliteit van de elektrodes bepaald worden en door middel van erosie-corrosie testen. De succesvolle afronding van dit project zal meerdere voordelen opleveren voor de elektrochemische behandeling van afvalwater en elektrodematerialen in het algemeen.

Datum:1 okt 2020 →  Heden
Trefwoorden:elektrochemie, afvalwaterbehandeling, sol-gel
Disciplines:Materiaalsynthese, Elektrochemie, Destructieve en niet-destructieve materiaaltesten, Anorganische groene chemie, (Afval)waterzuiveringsprocessen