< Terug naar vorige pagina

Project

Geavanceerd 3D-Bioassemblageplatform voor Accurate Ziektemodellering, Ontwikkeling van Geneesmiddelen en Regeneratieve Geneeskunde (3D-BioBOT)

Dit 3D-BioBOT-project beoogt het opzetten van een 3D-bioassemblageplatform om robuuste in vitro humane multicellulaire en organoïde modellen te genereren voor ziektemodellering, medicijnontwikkeling en regeneratieve geneeskunde. Momenteel zijn deze modellen afhankelijk van spontane organisatie van de cellen wat vaak leidt tot heterogene weefselconstructies met beperkte communicatie tussen cellen veroorzaakt door verstoorde gradiënten in de groeifactoren die essentieel zijn voor de juiste weefselspecificatie, maturatie en functie. Dit brengt de robuustheid en betrouwbaarheid van deze modellen in gevaar. Het voorgestelde BioAssemblyBot-platform (BAB) is in staat om de ontregelde celorganisatie te herstellen door cel-gebaseerde bioinkt te produceren met een vooraf gedefinieerde ruimtelijke micro-resolutie die de biologische complexiteit op een geautomatiseerde manier nabootst. Deze automatisering leidt tot een continue werking op hoge snelheid met minimale manuele tussenkomst waardoor de bedrijfskosten worden verlaagd en het onderzoek op grotere schaal kan worden uitgevoerd.
Datum:1 jan 2021 →  31 dec 2022
Trefwoorden:Automated Biofabrication, 3D Multicellular Models, Organoids, Disease Modeling, Drug Discovery, Regenerative Medicine, High-Throughput Screening
Disciplines:Stamcelbiologie, Regeneratieve geneeskunde niet elders geclassificeerd, In vitro testen