< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling van Monolithisch Perovskiet-op-Chalcogenide Fotovoltaïsch Tandemapparaten door Ultrasonic Spray Coating (R-11553)

Fotovoltaïsche apparaten vormen een belangrijke oplossing voor het opwekken van groene energie. Sinds de introductie van siliciumzonnepanelen zijn veel nieuwe actieve materialen nagestreefd als een efficiëntere vervanging. Lage productiekosten, lage toxiciteit en hoge efficiëntie en levensduur behoren tot de meest gewenste kenmerken voor die apparaten, waarbij flexibiliteit en transparantie nog meer toepassingen mogelijk maken. Om die opkomende technologieën van het laboratorium naar de industriële productie te brengen, is een belangrijk element de overgang van depositiemethoden. Solution processing met hoge doorvoer heeft de voorkeur boven spin coating of thermal evaporation. In dit werk zal ultrasone spray coating worden gebruikt bij de ontwikkeling van 2 terminal perovskiet /CI(G)S-tandemapparaten. De afstembaarheid van de bandafstand van beide materialen is cruciaal om de huidige aanpassing tussen de twee cellen te bereiken. Door te focussen op de depositie van de tussenlaag en de daaropvolgende perovskietcel op een ruwe CI (G) S, wordt verwacht dat het zeer efficiënte monolithische zonnecellen en modules zal produceren (respectievelijk 26% en 22% PCE's). Bovendien zullen laag-lood / loodvrije en 2D-perovskietmaterialen bijzondere aandacht krijgen als middel om de toxiciteit te verminderen en de stabiliteit van het uiteindelijke apparaat te vergroten.
Datum:1 okt 2019 →  30 sep 2023
Trefwoorden:ultrasone spuitcoating, zonne energie, CI(G)S, CIGS, CIS, dunne film, fotovoltaïsch, grootschalig, loodarm, loodvrij, monolithisch, oplossingsverwerking, perovskiet, tandem, twee terminals
Disciplines:Fotodetectoren, optische sensoren en zonnecellen, Zonne-energie